Kuidas rakendust Refract rakendada

Här kommer en väldigt snabb liten guide hur Refract bör appliceras. Detta på grund av att jag fått lite spörsmål på mängden produkt som behövs. Man skall inte jämföra denna med exempelvis ett sprayvax där man kan duscha massor och det inte spelar någon större roll. Då denna innehåller ämnen som härdar till en väldigt slitstark yta så är det viktigt man torkar av produkten ordentligt! I vissa fall om man använt på tok för mycket produkt (då menar jag på tok för mycket), inte torkat av ordentligt eller använt dåliga mikrofiberdukar så kan en lätt hinna uppstå. Ingen fara om detta uppstår om ni missat torkat av på något ställe, lika löser lika så bara applicera om så löser det sig! Men för att det inte ska vara några missförstånd kommer här lite tips från mig ????????

Tvätta aldrig bilen i direkt solljus, använd heller aldrig Refract i direkt solljus (om du inte känner att du är van vid produkten och vet flash-tiden). Med andra ord be safe och stå i skuggan, risken för att produkterna torkar för snabbt ökar markant.

1. Tvätta av bilen ordentligt och låt den torka (om du inte vill använda den som torkstöd).

tershine - Refract SiO2 Purify Shampoo

2. Spraya en eller max två dusch i en ny eller nytvättad mikrofiberduk av hög kvalitet vikt som på bilderna.

tershine - Refract SiO2 mikrofiberduk

3. Applicera en panel åt gången.

tershine - Refract SiO2 mikrofiberduk applicering

4. Vänd på duken (eller använd en separat ren och torr duk) och buffa upp ytan direkt efter appliceringen.

tershine - Refract SiO2 mikrofiberduk applicering 2

5. Dubbelkolla efter några sekunder att du fått med dig allting och inte lyckats smeta ut det till någon annna panel.

6. Fortsättt runt bilen och tänk på att ju längre runt du kommer desto blötare blir duken, dvs du behöver mindre produkt och risken för att det blir blött även på torksidan ökar.

7. Dubbelkolla ditt jobb och njut över hur glansen ökar de första 10-30min.

tershine - Refract SiO2 ceramic gloss

Man kan givetvis duscha direkt på lacken, men risken för over spray och att man tar för mycket produkt som inte riktigt duken tar bort blir större, helt beroende på hur van du är så är det upp till dig. Men följer ni mina steg ovan så kommer det bli kanon ????????